Translate

zondag 1 december 2013

Piet op bezoek

Het is echt mijn hoofdseizoen, de Sinterklaasweken. Het is dan zo super gezellig! Elk jaar proberen we er echt aandacht aan te besteden. We gaan dan ook met de winkel "de hort op", en zijn aanwezig bij de Sinterklaasactiviteiten van de Nederlandse Vereniging te Zürich en de Oranje Koe (Nederlandse School). Maar het allerleukst vind ik toch, als Piet op bezoek komt in de winkel.

Elk jaar, zoals het een echte Nederlandse winkel betaamd, mogen kinderen hun schoentje zetten. En op de laatste zaterdag voor 5 december is er dan een Zwarte Piet in de winkel. En niet alleen de kindjes, maar ook de volwassenen genieten er met volle teugen van, ze gaan met Piet op de foto, houden hun handen op voor wat pepernoten en met een grote glimlach verlaten ze de winkel.

Dit jaar mocht ik zelf voor Piet spelen, en ik heb er zo'n plezier in gehad. En de Zwitsers, het blijft toch een apart volk. Ik help in vol ornaat een Zwitsers paar die nog nooit in de winkel is geweest, en die graag wat typisch Nederlands willen kopen. Ik laat ze van alles zien, ben echt een hele poos met ze bezig. En ze kijken me aan, alsof ik niet geschminkt ben, geen rare pruik op heb of enigszins aparte kleren. Ze vragen ook niets, pas als ik op het eind uitleg dat ik een "holländische Schmützli" ben, komt er een grote glimlach en de vragen. Het was zo leuk!! En ja, ook zij zijn met Piet op de foto gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten