Translate

donderdag 10 oktober 2013

Rookworst

Rookworst, een onontbeerlijk artikel in een Nederlandse winkel. Wat heb ik al gepuzzeld en geprobeerd om die rookworst te kunnen verkopen.

Het importeren van vlees in Zwitserland is een gecompliceerde zaak. Zo zeer zelfs, dat ik dacht dat de beste oplossing was: zelf laten produceren.

Samen met een Zwitserse slager dus aan de slag, drie rookworsten uit Nederland meegebracht, proberen duidelijk te maken wat de bedoeling was. Het resultaat: hmmm, de tweede versie, tja. Nogmaals aan tafel met de slager, die me probeerde duidelijk te maken dat in de ogen van de Zwitser, onze rookworst een enorme zoute, waterige mislukking is, die geen enkele Zwitser zou kunnen eten, laat staan waarderen.

Na deze uitspraak, leek het me beter om dit project maar te laten liggen, een slager die een mislukking probeert te maken is geen goed idee.

Dus nog maar eens kijken naar de importregels. Eerst moet je je aanmelden om een vergunning te krijgen om vlees te importeren. Komt meteen de eerste vraag; zijn dit worsten of valt het onder vlees? Ik ga je maar niet vervelen met die hele correspondentie, maar geloof me, ik ben er uit.

Ik mag rookworsten importeren, alleen wel buiten het Kontigent om, dat betekent omgerekend dat ik per worst 3 fr kwijt ben aan de heffing op vlees. Komen nog de overige douanekosten bij, dus echt goedkoop is dit allemaal niet.

Volgende lading, ga ik proberen om binnen het Kontigent te krijgen, maar dan moet ik me mengen in een veiling, lijkt me wel weer spannend, ik ga het gewoon proberen.

Dus om een lang verhaal kort te maken: na 4 jaar heb ik ROOKWORSTEN van Unox in de winkel, en lekker dat ze zijn. Totaal geen mislukking !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten