Translate

donderdag 29 augustus 2013

Fest der Kulturen

Elke twee jaar wordt door de stad Adliswil het "Fest der Kulturen" georganiseerd. Iedere inwoner van de stad mag dan zijn land presenteren tijdens dit feest. Je kunt dan optreden bijvoorbeeld als dansgroep of een eetstandje beheren.

Natuurlijk moesten we daar aan meedoen, elke zichzelf respecterende Nederlander doet dat! En aangezien de klompendans nu niet echt erg interessant is, hebben we een eetstandje gerund.

Tijdens die dag, hebben we overdag poffertjes en stroopwafels gebakken. Vooral het maken van de stroopwafels trok veel bekijks. Het opensnijden van de wafels ziet er spannend uit en het ruikt natuurlijk heerlijk. We kregen wel veel vragen over de stroop; is het chocolade?? Ja, alles wat er bruin uitziet en lekker zoet is, moet volgens de Zwitser natuurlijk chocolade zijn. Maar veel mensen hebben ze geprobeerd en ervan genoten!

Later op de avond, hebben we de frituur opgewarmd en bitterballen gebakken. Die waren wat moeilijker "aan de man" te brengen. De meeste hebben we dan ook verkocht aan de Hollanders die op het feest waren.

Kortom een hele leuke dag, en met gepaste trots; we hebben de 3e prijs gewonnen voor leukste stand!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten