Translate

vrijdag 3 mei 2013

Op TV

Ik wil toch graag nog wat meer vertellen over het TV-optreden bij TagTäglich.

Ik moest er rond half 6 zijn, de uitzending live zou om half 7 beginnen. Ik was natuurlijk stikzenuwachtig en stapte daarom in de verkeerde tram, niet echt een goed begin om "rustig" richting de studio te gaan. Enfin in plaats van mijn geplande kwart over 5, kwam ik gehaast aan om 5 over half 6. Er stond al buiten iemand me op te wachten, hoezo VIP??

Ik werd naar de VIP ruimte gebracht, het stond er echt op de deur, maar voor je denkt "wow", het was een kamertje van amper 4m2. We mochten wel drinken wat we wilden, er was zeg maar een soort gratis mini-bar. In dit kamertje kennis gemaakt met de andere gasten, dat was wel gezellig.

Vrij snel, werd ik naar de schminkruimte gebracht. Waarschijnlijk omdat er veel werk aan was...hahahaha. Ze zou me maar lichtjes opmaken, maar  het resultaat was een dikke laag make-up met vet aangezette ogen en donkere lippenstift. Ik moest wel 2 keer kijken, of ik me zelf nog wel herkende.

Na een korte voorbespreking van het programma werden we naar de studio begeleidt, en werden we op een kruk geplaatst. Belichting nagekeken, microfoontjes op de tafel geplaatst. Niet je handen tegen de microfoon, handen op tafel laten, rechtop zitten en en en... de helft is me weer ontschoten, maar je moet wel aan veel dingen denken op TV, stress slaat toe.

Het gesprek zelf, vliegt eigenlijk voorbij. Je krijgt niet echt de kans om na te denken, het gaat allemaal wel vlug vlug vlug. Maar het was wel een hele ervaring en ik heb het niet al te slecht gedaan denk ik.

Na afloop werden we als VIP heel snel de deur uitgewerkt, we stonden binnen 5 minuten buiten. Dank je wel en we sturen nog de DVD op... en dan loop je naar de tram, helemaal ondersteboven van wat er de laatste anderhalf uur is gebeurd. Nu maar snel naar huis en de herhaling kijken.

Op mijn website staat de link, ook naar de radio-optredens

 http://www.telezueri.ch/show-homepage/405/detail/2265#program_missed
Geen opmerkingen:

Een reactie posten