Translate

zaterdag 10 maart 2012

6 weken

Tussen de tijd van bestellen en het daadwerkelijk aankomen van de levensmiddelen zit ongeveer 6 weken. Dat is vrij lang, maar het komt door verschillende factoren.
Ik plaats mijn bestelling bij de leverancier, en die stelt een proforma op voor me.....daar gaat vaak al enkele dagen overheen. Ik moet vooraf betalen, en vanuit het buitenland duurt dat minimaal 3 werkdagen.
Op dat moment gaat de leverancier de artikelen verzamelen. De kaas wordt vers gesneden voor me, en dat duurt ook weer enkele dagen. Op het moment dat alles op het pallet staat, wordt de vervoerder ingeschakeld.
Ik heb 1 of 2 palletjes, dus moet de vervoerder wachten tot de vrachtwagen helemaal vol is. Soms vertrekt de vrachtwagen meteen de andere dag, soms duurt het een paar dagen. Hij vervoert tot aan de Zwitserse grens, en daar wordt het pallet bij het inklaringsbureau geparkeerd.
Het proces van inklaren is ingewikkeld, alle levensmiddelen moeten 1 voor 1 in de computer worden ingevoerd, en dan bedoel ik ook echt 1 voor 1, alle verschillende soorten drop, alle soorten hagelslag en vlokken, gaan 1 voor 1 handmatig de computer in. Je kunt je voorstellen, dat duurt dus ook een dagje.
Daarna is het wachten op de douane, zij moeten het inklaren goedkeuren. En geloof me, die zijn echt niet snel!
En dan tada.....wordt het door de transporteur weer opgehaald en bij mij geleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten