Translate

woensdag 8 februari 2012

Zwitserse klanten

Heel vaak krijg ik de vraag: Komen er ook Zwitsers in de je winkel?
Die vraag kan ik met JA beantwoorden. Het is niet zo, dat er zomaar een loslopende Zwitsers binnen gewandeld komt om even te kijken wat er allemaal te koop is. De klanten die ik heb, zijn voornamelijk mensen die een band hebben met Nederland. Die band kan heel verschillend zijn. Van een Nederlandse buurvrouw die altijd stroopwafels meebrengt tot de liefde voor ons lage land. Volgens hen, het beste vakantieland ter wereld om te fietsen, wandelen of zeilen. Vooral de zee en de waddeneilanden zijn dan erg geliefd.

Ik heb ook een vaste klant, een zwitserse man van ongeveer 80 jaar oud, die ooit een tijdje in Nederland heeft gewerkt. Hij koopt elke week 2 rolletjes pepermunt. Vaak verteld hij dan hetzelfde verhaal: op een zomerdag zat hij op een terras en bestelde een bier, "doe maar een grote" zei hij, want hij had dorst...en toen kreeg hij wel een glas...zoooo groot. En dan meet hij met zijn handen wel een meter af, zijn ogen glunderen dan helemaal.

Kijk, en dat vind ik dan zo leuk: de pepermuntjes staan voor hem voor zijn goede herinneringen aan Nederland, en zo heeft hij elke week even een binnenpretje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten