Translate

vrijdag 16 september 2011

Nieuwe levering

Ongeveer elke 6 tot 8 weken komt er een nieuwe lading levensmiddelen aan in de winkel. Er gaat altijd een heel proces aan vooraf, vooral met de douane is het af en toe erg problematisch. Enfin, ik ben altijd blij als dan eindelijk het telefoontje komt dat ze de spulletjes ook daadwerkelijk komen brengen. Er komt dan een groot pallet van rond de 800 kilo aan. Denk aan 1 meter bij 1 meter en dan 1.80 hoog, groot dus. En dat is meteen een probleem. Om in de winkel te komen, moet je een hellinkje op, niet lang maar wel steil.
De chauffeur begint al bij voorbaat te mopperen: "dat gaat noooooit lukken". "Ach joh, natuurlijk wel, ik help wel even met duwen". Dat bleek een beetje te positief gedacht, want halverwege de helling ging het niet meer vooruit. Oeps, wat nu...... Ik ben maar een paar omstanders gaan vragen of ze wilden duwen. Gelukkig is de Zwitser heel behulpzaam en gezamelijk hebben we het pallet naar boven gekregen. Mijn dank aan alle lieve mannen die even wilden helpen. Nu alleen nog even uitpakken

1 opmerking:

 1. Hallo Bepke,

  Geweldig! Toevallig ben ik op jouw webside ( ? Nederlands??) terecht gekomen, en heb gezien dat er TOCH een nederlands winkeltje bestaat!!
  Ik woon hier al meer als 30 jaar,en ik mis mijn dropjes en worstebroodjes en en en..........
  Ik ben vorige maand in Nederland geweest, en heb mijn frikandellen en kroketjes enz. enz. ...AL OP!!!Goed!, Frikandellen en kroketjes kan ik in Interlaken kopen, daar zit een Nederlander die kroketten en frikandellen verkoopt, en daar ga ik een keer naar toe, ist hier niet zo ver vandaan.
  Maar ik kom een keer naar Adliswil, met mijn dochters. Ik heb het adress genoteerd. Het is dichterbij als even naar Nederland, want daar doe ik 10 uur over, en Adliwil zijn maar 2 uurtjes.
  Ik moet daar een keer op Zaterdag of Dinsdag tijd voor nemen...
  Joepie!!! ik heb het winkeltje gevonden!!!
  Hartelijke groetjes uit Frutigen- Berner Oberland
  van Antoinette Schmid-Lammers

  BeantwoordenVerwijderen